ICELAND HIGHLIGHTS

Nog een laatste verhaal om de reis af te maken.Tijdens onze rondtocht over het eiland zijn we het Lagarfljót gepasseerd. Een bekend meer vanwege het Lagarfljótsormurinn. Klinkt het al bekend? Volgens oude volksverhalen en ooggetuigen leeft er in het meer een groot, slangachtig monster. Voor een goede foto van dit monster is zelfs een bedrag van 500.000 ISK uitgeloofd! Zou het niet mogelijk een verdwaalde of ingesloten bultrug kunnen zijn? Eentje die zich in de loop der jaren heeft aangepast aan het zoete water? Just food for thought…….tenslotte lijkt de gekromde rug wel iets op een slang!

IMG_7917.jpg

23 dingen die je niet mag missen! Tijd om de balans op te maken. Dettifoss, Blue Lagoon, Geysir, Walvissafari, Mývatn, Akureyri, Hallgrímskirkja, Þingvellir, IJslandse vogels… bij de eerste telling kom ik maar op 9. Dat is nog niet eens de helft!

IMG_8000.jpg

Hoe hebben we al die andere dingen dan niet kunnen zien, beleven of ervaren? Nadere inspectie leert (gelukkig) dat we een lokaal geothermisch meer ook wel kunnen afstrepen, evenals een wandeling in een nationaal park van IJsland, waarmee we al op 11 van de 23 komen.

IMG_8065.jpg

Het blijkt gewoon dat we voor alle andere dingen als diverse musea, nog meer wandelingen, nog meer ‘uithoeken’ met allerlei prachtigs etc. etc. geen tijd meer beschikbaar hadden. Daarmee kun je tegelijkertijd concluderen dat we nog wel eens terug kunnen gaan….. :-D.

IMG_8079.jpg

Reykjanes of de binnenlanden zijn voor ons nog onontdekt gebied, net als de ‘gespreide vingers’ links bovenin. Of mogelijk is het leuk om eens dwars door te steken? Avontuurlijk in elk geval zeker!

DSC05229.jpg

Om met een spreuk in het IJslands af te sluiten: ‘gerir ferđast langt, margar sörgur’. Toch niet begrepen? Het betekent: ‘wie verre reizen doet, kan veel verhalen’ en zo is het maar net!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s